DC4AC - RO

Parteneri

Coordonator:
INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE PENTRU SPORT (INCS)

www.sportscience.ro

Fondat în 2001, prin Hotărârea Guvernului 638/2001, pe structura existentă a fostului Centru de Cercetare pentru Problemele Sportului (din 1967), Institutul Național de Cercetare pentru este o instituție publică unică în domeniul cercetării aplicate în sport.

Obiectivul principal al INCS este sustinerea activitatii sportive de inalta performanta din Romania si a sportivilor de elita, prin mijloace specifice cercetării științifice. Pe parcursul istoriei sale lungi, colaborarea dintre institut si diverse federații sportive din Romania a fost un atu pentru multe medalii sportive și titluri în campionatele europene, campionatele mondiale și chiar la Jocurile Olimpice. O listă scurtă a colaborarii cu federatiile sportive poate începe cu gimnastica artistică, natatia și continuă cu judo, atletism, haltere, canotaj, scrimă, fotbal și multe altele.

Afilieri:

In ultimii ani, institutul a participat sau a coordonat/coordoneaza o serie de proiecte cu finantare europeana:

  • ELYS – European Laboratory for European Young Supporters, referinta: EAC/2011/0462, intre ianuarie 2012 si martie 2013;
  • PRO US ALL – Promoting Urban Sport for All, referinta: EAC/2012/0551, intre martie 2013 si iunie 2015;
  • R4H1415 - Researchers for Humanity, referinta: 633297 in Horizont 2020, in anii 2013, 2014 si 2015;
  • DC4AC -Regional Center for Dual Career Policies and Advocacy, referinta:2015 – 2954 /001 – 001, din ianuarie 2016 pana in iunie 2017;
  • Leveraging Sport to tackle gender inequalities, referinta: 2015-3-RO01-KA205-022930, din martie 2016 pana in martie 2018.


Partener 2:
INSTITUTUL EUROPEAN DE DEZVOLTARE LOCALĂ (EILD)

www.eurolocaldevelopment.org

Institutul European de Dezvoltare Locală a fost înființat în anul 2009, ca o organizație non-guvernamentală independentă, ai cărei membri sunt cetățeni și organizații interesate în sprijinirea activităților de dezvoltare regională europene. ELID este o asociație non-profit.

Misiunea EILD este aceea de a oferi în mod constant servicii inovatoare de înaltă calitate, care îmbunătățesc economia regiunilor și calitatea vieții în zonele urbane și rurale, prin sprijinirea și promovarea schimbului de experiență între membrii și partenerii săi,  prin susținerea cooperării internaționale, prin crearea de rețele de colaborare.
EILD contribuie la integrarea zonelor defavorizate într-un mod echilibrat, prin intermediul unor inițiative economice, sociale și benefice pentru mediu, în scopul creșterii calității vieții populației.
EILD funcționează ca un actor social în colaborare cu organizațiile și instituțiile locale și regionale în domeniile: dezvoltare regională, dezvoltare de noi tehnologii și transfer de inovație, educație și formare profesională, schimb de cunoștințe, informații privind accesul, consolidarea capacităților, conștientizare, coeziune socială, cercetare – dezvoltare.Partener 3:
UNIVERSITATEA „CONSTANTIN FILOSOFUL” DIN NITRA - Facultatea de Educație Fizica (UKF-FE)

https://www.ukf.sk/en/faculty-of-education

Universitatea Constantin Filozoful (UKF) este o universitate publică înființată în anul 1992 sub numele Universitatea de Educație din Nitra, ca succesor al Institutului Pedagogic înființat în 1959 și Facultatii de Educație (1964). Universitatea de Educație din Nitra a fost redenumita UKF în 1996.

De-a lungul a lungul timpului, UKF și-a asigurat poziția în sistemul de învățământ superior transformându-se într-o instituție de învățământ și de cercetare avansată care îndeplineste criteriile impuse instituțiilor universitare la nivel european. UKF are o poziție remarcabilă în regiune prin furnizarea de programe de studii în domeniul educației, artelor, științelor sociale, umane și științele naturale. UKF este singura universitate slovacă ce pregătește profesioniști capabili să opereze în comunitățile de romi din Nitra și din alte regiuni.

Afiliere:
• membru al Asociației Universităților Europene (EUA),
• membru al Conferinței Rectorilor Dunării, a cărei activitate este orientata spre creșterea nivelului calității învățământului superior la universitățile partenere prin sprijinirea dezvoltării contactelor bilaterale și multilaterale;
• membru în organizații și rețele internaționale: CIRCEOS, Copernic și Magna Charta Universitatum


Partener 4:
ASOCIATIA INVENIO (AINV)

www.r4h.ro

ASOCIATIA INVENIO este un ONG de educație non-formală, care acționează pentru creșterea ofertei și cererile în domeniul experiențial pentru nivelul superior al nevoilor umane. AINV operează prin inițiative și acțiuni civice și prin activități de cercetare axate pe dezvoltarea, inovarea și crearea de cadre pentru învățarea experiențială.

AINV are o vastă experiență în campanii de sensibilizare și evenimente de nivel național. Pe baza experiențelor anterioare cu liderulul de proiect, INCS, din ultimii 5 ani, asociatia a dezvoltat un interes crescut pentru domeniul sportului și provocările sale și este entuziasmata sa-si puna cunostintele si talentele în serviciul acestui domeniu. Datorită experienței sale profesionale, asociația poate contribui la programul de învățare non-formală si poate asigura un impact crescut acestei abordari non-formale.

Partener 5:
UNIVERSITÀ CATTOLICA DEL SACRO CUORE (UCSC)

http://milano.unicatt.it/

Università Cattolica del Sacro Cuore este cea mai importantă universitate catolică a Europei. Cu cele patru campusuri din Milano, Brescia, Piacenza-Cremona și Roma, UCSC este singura universitate din Italia care operează la scară națională. Universitatea este atât o comunitate de viață cat și un centru de cercetare, în care studentii sunt îndemnați spre o participare constantă și intensă la viața academică.

Fondată în Milano în 1921 de către părintele Agostino Gemelli, Università Cattolica del Sacro Cuore dispune de 12 facultăți, are 41.000 de studenți și mai mult de 1.400 cadre didactice din. Câteva cifre ilustrează amploarea și profunzimea curriculum-ului de bază al Universității: 41 programe de trei ani de studii, 37 de programe postuniversitare de doi ani, 6 programe de studiu intensive, 53 de școli de specializare, aproape 100 de studii de master și 7 școli universitare. Activitatea de cercetare se bazeaza pe 51 de institute, 24 departamente si 72 de centre de cercetare.

Domenii de cercetare principale sunt:  dezvoltarea carierei și zona de tranziție în domeniul sportului; dezvoltarea talentelor și managementul în sport; sportul ca instrument de incluziune socială.


Partener 6:
ONG MY WORLD ASSOCIATION (MYWO)

ONG "My World" este o organizație non-profit, înregistrată în 2003 și are 37 de membri. Organizatia are 4 birouri - in Harmanli, Haskovo, Kardjali și Galabovo, toate în sudul Bulgariei. ONG "My World" oferă servicii sociale pentru copii și adulți din anul 2006 si lucreaza cu tinerii, cu persoanele cu dizabilități, cu copiii cu nevoi educaționale speciale și nivel ridicat de risc, cu situatii de abandon, imigranți, tineri infractori etc.
Principalele activități ale organizației sunt:
- colaborarea cu instituțiile și profesioniștii implicați în sistemul de justiție penală în Bulgaria;
- servicii de consultanță pentru IMM-uri, ONG-uri, municipalități, autorități locale și școli;
- atragerea și punerea în aplicare a proiectelor finanțate de UE în domeniul tineretului și sportului;
- furnizare de servicii sociale pentru adulți și copii;
- formarea formală și informală axată pe populația tânără;
- activități sportive, concursuri, activități comune cu școli, asociații sportive, cluburi sportive;
- activități de diseminare cu privire la istoria UE, istoria națională, patrimoniul cultural;
- activități de promovare a turismului.


Partener 7:
UNIVERSITATEA DE EDUCAȚIE FIZICĂ DIN BUDAPESTA (HUPE)

http://english.tf.hu/

Universitatea de Educație Fizică din Budapesta este cea mai mare universitate de educatie fizica și cel mai vechi centru de educație și formare în domeniul sportului din Ungaria, cu 89 de ani de istorie, inițial stabilita în 1925 sub denumirea de Colegiul Regal de Educație Fizică.
In Facultatea de Educație Fizică există 6 nivele de educație sportive (de la nivel certificat de doctorat, la nivelurile EQF 3-8) oferite în toate domeniile: cadru didactic, asociat cadru didactic, profesor de sănătate, promotor de sănătate, coaching, managementul sportului, recreere, precum și kinesiologie. Toate sporturile olimpice de vară și alte sporturi, toate împreună 57, sunt listate în programul educațional. HUPE poseda un campus auto-suficient complet închis, cu 16 facilități sportive și alte două imobile (pentru sporturi acvatice și atletism, tenis, fotbal), precum si 8 laboratoare de cercetare de înaltă tehnologie care deservesc activitatile de predare, cercetare și pregătirea sportivilor.
Activitățile de cercetare acoperă întreaga durata de viață umană. Domeniile principale: îmbătrânirea activa și mentinerea sanatatii prin exercițiu, mecanisme musculare și adaptare în exercițiile fizice, științe ale sănătății, promovarea sănătății, sportul de performanță, dubla carieră a sportivilor, voluntariat, buna guvernare, programe de calificare a forței de muncă orientată spre piață în domeniul sportului etc.


Partener 8:
UNIVERSITATEA DIN PRIMORSKA, CENTRUL DE ȘTIINȚĂ ȘI CERCETARE (UP ZRS)

http://www.zrs.upr.si/

Centrul de Știință și Cercetare al Republicii Slovenia (ZRS Koper) a fost fondat la 1 decembrie 1994 la Koper de către Guvernul Republicii Slovenia, de Comunitatea municipalităților de coastă (ca succesor legal al tuturor celor trei municipalități de coastă: municipalitatea Koper, municipalitatea Izola și municipiul Piran) și Academia Slovenă de Științe și Arte.
În martie 2003, ZRS Koper a devenit nucleul fundamental al activităților de cercetare ale Universității nou înființate din Primorska și a primit un nou nume: Centrul de Știință și Cercetare al Universitatii din Primorska, Koper (UP ZRS).

Cercetatorii de la UP ZRS cooperează în procesul educațional la diferite facultăți din Universitatea din Primorska; în același timp, Centrul este un fel de "incubator" pentru programe de studii postuniversitare.  Centrul de Știință și Cercetare (UP ZRS) funcționează pe o bază interdisciplinară (științe umaniste, sociale, natura și științele biotehnologice) și dedică o atenție deosebită studiului problemelor din regiunea Adriatică mediteraneană și superioară.
Echipa de cercetare a Institutului de Cercetări Kinesiologie și programul de studiu Kinesiologie Aplicata de la noua Facultatea de Ergonomie și Kinesiologie (UP FENIKS) isi propun să stimuleze calitatea, creativitatea și cooperarea la nivel internațional. Institutul dorește să integreze dimensiunile de ergonomie și kinesiologie în societate, permițându-i astfel să prospere. Misiunea sa este de a studia și de a simula un stil de viață sănătos, cu mișcare suficientă, nutriție adecvată și într-un mediu ergonomic corespunzător.

DC4AC - O scurta prezentare

Photo courtesy of © KADA – www.kada.co.at

Photo courtesy of © KADA – www.kada.co.at

 

Centrul regional pentru politici si sprijin pentru dubla carieră a sportivilor (DC4AC) este un proiect de 18 luni, finanțat de UE prin Programul ERASMUS + Sport, proiect la care participă 7 țări europene (România, Grecia, Italia, Slovenia, Slovacia, Ungaria și Bulgaria) si este coordonat de Institutul Național de Cercetare pentru Sport - România.

DE CE

De ce este nevoie mai multă atenție pentru o carieră dublă a sportivilor, atat la nivel național cat si și european:

-          Carierele sportive de succes tind sa se încheie la varste tot mai mici ale individului, prin comparatie cu durata vieții active;

-          Impactul psihologic al terminării unei cariere in sport poate fi enorm: multi sportivi incearca sentimente de furie, frustrare, amărăciune, respingere și anxietate cu privire la viitor;

-          Tot mai multe sportivi talentați și de elită sunt nevoiți să aleagă între educație și sport la o vârstă mai tânără;

-          Pe de altă parte, există o nevoie tot mai mare de tineri absolventi în UE, astfel încât evitarea abandonul școlar timpuriu devine o necesitate;

-          Numai educația poate îmbogăți dezvoltarea sportivilor în cariera lor;

-          Majoritatea tinerilor care aspiră la o carieră profesională sau semi-profesionala in sport esueaza;

-          Doar foarte puțini sportivi de elita se pot simti relaxati financiar după cariera lor sportiva;

-          Există o mare asteptare a publicului larg ca sportivii de elita sa fie modele pentru societate în timpul și chiar și după cariera lor sportiva.

Citește mai departe: DC4AC - O scurta prezentare

EUFLG

 

Cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene
 

Calendar DC4AC

January 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cronica DC4AC - Romania

20 octombrie: Mai mult decat o conferinta ... CREAM OPORTUNITATI !

TargSiFormare

Cauta evenimente