DC4AC - RO

 • Participarea DC4AC la ”European athlete as student network (EAS), annual conference”

  În perioada 15 - 17  septembrie 2016, la Rovaniemi, în Finlanda, a avut loc conferința ”European athlete as student network (EAS), annual conference”, organizată cu sprijinul ”Lifelong Learning Programme” al Uniunii Europene. Cu acest prilej, Dan Boboc, liderul proiectului DC4AC, a susținut co comunicare și a prezentat proiectul în cadrul conferinței.

  Prezentarea poate fi descărcată de aici

   

 • Ghidul de implementare a politicilor UE privind dubla cariera la sportivi

  Ghidul de implementare a politicilor UE privind dubla carieră la sportivi a fost tradus și tipărit în limba română.

  Ghidul poate fi descărcat de aici

  Ghidul cuprinde măsuri recomandate în vederea spirijinirii dublei cariere în sportul de înaltă performanță și a fost aprobat de Grupul de Experți al UE ”Educație și formare în sport” în cadrul reuniunii de la Poznan din 28 septembrie

  ...
 • Evenimentul de deschidere a proiectului european "Centru Regional de Politici si Suport pentru Dubla Cariera a Sportivilor"

  Pe 21 și 22 ianuarie 2016 a avut loc întâlnirea de start a partenerilor în proiectul DC4AC. La această întâlnire au participat toți partenerii din proiect precum și oficialități din Comisia Europeană, Ministerul Tineretului și Sportului, Federațiile Sportive Naționale și Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

   

  Kick-off

  ...
 • Despre dubla cariera a sportivilor in context european

  Nu cu prea multi ani in urmă, Roger Bambuk (atlet francez, fost campion mondial in 1968 in proba de 100m si devenit mai tarziu inspector general pentru educatia natională) spunea intr-una din cărtile sale: sportivii constiutie o clasă muncitoare ce are aceleasi probleme precum clasa muncitoare de la sfarsitul secolului 19, adică conditii precare de lucru, lipsa recunoasterii meritelor in fata angajatorilor; de fapt ei sunt culesi, storsi si apoi aruncati la marginea drumului. (Bambuck, R. in Des réponses et des solutions à réinventer. Eds. Le crépuscule des dieux : des symptômes au diagnostic. Pessac: éditions de la Maison des Sciences de l’Homme d’Aquitaine -2004).

EUFLG

 

Cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene
 

Calendar DC4AC

January 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cronica DC4AC - Romania

20 octombrie: Mai mult decat o conferinta ... CREAM OPORTUNITATI !

TargSiFormare

Cauta evenimente